bochenki chleba

Gastronomiczne krajalnice do chleba – jak wybrać najlepszy model?

Za pomocą profesjonalnej krajalnicy gastronomicznej przeznaczonej do pieczywa można łatwo i szybko pokroić bochenki na równe kromki. Na co należy zwrócić szczególną uwagę przy wyborze odpowiedniej krajalnicy?

Dobra krajalnica gastronomiczna – główne cechy

W sprzedaży można znaleźć różne przemysłowe krajalnice do pieczywa, dlatego osoby, które chcą zainwestować w tego typu sprzęt, często zastanawiają się, na co zwrócić uwagę przy zakupie.

Aby dobrać najlepszą krajalnicę przemysłową, warto zwrócić uwagę na poniższe parametry:
– rodzaj urządzenia – do ustawienia na blacie albo wolnostojące
– wymiary urządzenia – mają znaczenie wtedy, gdy krajalnica ma być umieszczona na ograniczonej przestrzeni
– maksymalna wielkość krojonego pieczywa – określa wielkość krojonych bochenków
– grubość kromki – podawana w milimetrach, odnosi się do szerokości ustawienia noży, tak zwanego grzebienia i wynosi od 10 mm do 20 mm
– maksymalna wydajność – podawana w sztukach na godzinę
– wyjmowana szuflada na okruchy – pomoże w utrzymaniu czystości
– wyłącznik bezpieczeństwa – dla bezpiecznej obsługi
– materiał elementów mających kontakt z żywnością – polecana jest stal nierdzewna, która jest łatwa do utrzymania w czystości

Gdzie kupić przemysłową krajalnicę do chleba?

Urządzenia jak gastronomiczna krajalnica do chleba (zobacz te: https://gastronet24.pl/13059-krajalnice-do-chleba) są obecnie dostępne w różnych wariantach, dlatego przed zdecydowaniem się na zakup warto sprawdzić różne oferty producentów.

Z modelami krajalnic profesjonalnych można zapoznać się bliżej na stronach internetowych ich producentów oraz na stronach WWW sklepów prowadzących sprzedaż tego typu wyposażenia.