Jak wybrać torbę do pizzy?

Torba do pizzy ma za zadanie utrzymywać odpowiednią temperaturę i wpływać na zachowanie bezpieczeństwa posiłku podczas jazdy. Stosują ją praktycznie wszystkie restauracje i bary, gdzie sprzedawana jest pizza, jaką Polacy uwielbiają. Jak wybrać torbę tego typu? Jakie plusy ma dobra torba do pizzy?

Torba termiczna

Bardzo dobrym rozwiązaniem jest torba termiczna, jaka ma za zadanie utrzymać temperaturę podczas przewozu pizzy. Klient z pewnością doceni fakt, że otrzymał ciepłą pizzę w nienagannym stanie, co z pewnością przełoży się na dalsze korzystanie z usług lokalu gastronomicznego. Zaletami takiej torby są:

  • niewielka waga,
  • różnorodne rozmiary,
  • łatwość przenoszenia,
  • utrzymanie danej temperatury we wnętrzu, bez względu na warunki zewnętrzne. 

Rozmiar torby do pizzy

Niezwykle ważną kwestią jest dobranie odpowiedniego rozmiaru torby do pizzy. Najmniejsze modele mają pojemność ok. 1 lub 2 litry, przy czym raczej się nie sprawdzą podczas przewozu pizzy. Popularnością cieszy się torba 10 l, która powinna pomieścić średnich rozmiarów posiłek. Nieco większe są torby 30 l, które pomieszczą sporo i dadzą komfort podczas użytkowania. To, jaki rozmiar dobierzemy, zależy głównie od serwowanego w lokalu jedzenia i wielkości danej pizzy. 

Nie zapominajmy o tym, że w wielu modelach znajdziemy dodatkowe udogodnienia. Pojemne kieszenie, do których włożymy drobne przedmioty, z pewnością dadzą większą wygodę. Dobra torba tego typu powinna bazować na doskonałej jakości i funkcjonalności, jak i wytrzymałości przez długi czas.